GingerLove wordt gemaakt van pure biologische of Fairtrade ingrediënten. Door water toe te voegen tover je het om tot een heerlijke drank met een magnifiek schuimlaagje. Koud of warm, altijd even lekker. Ook alle gebruikte kruidenextracten zijn trouwens biologisch.

Je drinkt letterlijk echt fruit en echte kruiden.

En je geniet van al hun gezondheidsvoordelen!

” Het fruit in onze dranken wordt RAW gedroogd met behulp van biologisch gecertificeerde en lage temperatuur droogtechnieken, om zo veel mogelijk voedingswaarden en voordelen te behouden. Maar tegelijkertijd met zo min mogelijk impact op mens en milieu. Omdat we eisen dat al onze producten zowel gezond als duurzaam zijn!”.

Het is een Belgisch product dat gemaakt wordt door Lombardia uit Kontich. Een lokaal familiebedrijf dat respect voor mens en milieu zeer hoog in haar vaandel draagt.
 
GingerLove is geboren in de vegan tempel Lombardia te Antwerpen. Voor dit zijn er doorheen de jaren klanten van heinde en verre naar Antwerpen gekomen. Onder hen internationale sterren als Sting en Moby.
 
Alain Indria creator van GingerLove: “Gingerlove is helemaal niet ontstaan vanuit het idee dat het een ‘product’ moest worden, het was gewoon voor mezelf. Maar we hadden een lekkere drank, en daar bleek vraag naar te zijn. Gaandeweg hebben we certificeringen (fairtrade, vegan, bio…) behaald en heel zwaar ingezet op kwaliteit. Dat werpt vruchten af. Onze klanten vinden het lekker, vertrouwen ons en dat gaat als een lopend vuurtje rond.
 
Het is een speciale gemberthee vanwege de heerlijke schuim bovenop. Dat bestond niet en daar heb ik een patent op. Je ziet het in elk kopje, in elk glas. En je proeft het ook. Het geeft een super aangenaam mondgevoel en het is overheerlijk. Dat schuim is bovendien zonder melk. Dus geschikt voor vegetariërs en vegans, en helemaal lactosevrij.”, vertelt Alain er heel enthousiast over.

 

Bij Lombardia, de makers van GingerLove, begint alles bovendien met respect en liefde voor:

Onze producten worden gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Geen chemische, gemanipuleerde of kunstmatige stoffen. De processen die we gebruiken om onze Drinks RAW te drogen zijn ook 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd. Ze garanderen een optimaal behoud van de gezonde voedingsstoffen en vitaminen.

Een van de kernwaarden van het Lombardia DNA is eerlijke handel. Wij eisen transparantie, certificering en bewijzen met betrekking tot de omstandigheden en voorwaarden waaraan mensen in het proces worden blootgesteld. Van de kleine biologische boer via de internationale trader tot de lokale distributeur.
 
 
Daarom organiseren we onze productie en inkoop zo lokaal mogelijk. Het vergroot de controle die we verkrijgen over de productieomstandigheden. Onze belangrijke partner RIKOLTO (ex Vredeseilanden) staat ook voor eerlijke handel. Zij ondersteunen ons in onze communicatie met de boeren.
Bij Lombardia vinden we het uiterst belangrijk om gezonde en verantwoorde producten te maken. Daarom werken we alleen met partners die ons de nodige garanties geven met betrekking tot de herkomst en gezondheid van hun producten. Geen gevriesdroogde of chemische processen. Geen sweatshops of ondoorzichtige handelaren.
 
 
Wij accepteren alleen maar om samen te werken met partners en leveranciers die natuurlijke en gezonde methoden en ethische praktijken gebruiken.
GingerLove is 100% veganistisch en gecertificeerd door The Vegan Society. Maar wat betekent dat precies? Kortom, een veganist eet geen dierlijke producten. Dus geen vlees, gevogelte of vis. Net als gewone vegetariërs! Maar ook geen zuivel, eieren, dierlijke ingrediënten (zoals gelatine) en dierlijke bijproducten (zoals honing of melk).
 
 
Strikt veganisme is niet voor iedereen weggelegd en dat eisen we ook zeker niet. Onze keuze voor een plantaardig, diervriendelijk recept is een duidelijk antwoord op de industrialisering van de voedselproductie, waarbij dierenwelzijn geen rol lijkt te spelen. Daarom is positief veganisme een belangrijk onderdeel van onze filosofie. Het laat ook toe dat GingerLove volledig lactosevrij is. GingerLove is ook helemaal glutenvrij!
Bij Lombardia zijn we erg trots op onze biologische productie. Alle agrarische ingrediënten zijn van biologisch gecontroleerde teelt. We gebruiken alleen Fairtrade ingrediënten als er geen biologisch alternatief beschikbaar is.
 
 
De Europese wetgeving inzake biologische certificering is een van de strengste ter wereld. Biocertificaten in Amerika bijvoorbeeld hebben een heel andere (lees: lagere) waarde dan die in Europa. Een product dat in Europa biologisch gecertificeerd is, biedt de consument een goede gezondheidsgarantie.