GingerLove, de legendarische bio drank!

Wat is GingerLove?

GingerLove is een krachtige blend van pure gember, citrusvruchten en kruiden. Deze Belgische bio drink heeft een unieke, lekkere schuimlaag op basis van vruchtvezels. En is volledig cafeïnevrij.

Het klassieke, originele recept is Fairtrade* en elke doos bevat 7 zakjes. Koop hier.

De biologisch gecertificeerde versie is bovendien ongezoet. Herkenbaar aan het bruine doosje, met de oranje band. Elke bio doos bevat 4 zakjes. Met elk zakje kan je makkelijk 2 kopjes (en zelfs meer) bereiden. Koop nu.

GingerLove vind je ook in de betere bio-winkels doorheen Europa alsook in een heleboel hippe en trendy bars around the globe!

GingerLove, geboren in de vegan tempel Lombardia te Antwerpen, kreeg in 2006 wereldwijd aandacht van The Wall Street Journal. Een journaliste van die krant proeft deze drank tijdens een verblijf in Antwerpen en is er meteen weg van. Ze neemt GingerLove op in de lijst van “Must do’s in Belgium”. De drank prijkt plots naast namen als Dries van Noten en Rubens. Zo gaat de bal snel en hard rollen.

Lombardia is een vegan nirvana, waar o.a. Sting en Moby heuse fans van zijn. Ze werden er al meerdere malen gespot. Ook de crème de la crème van Belgische artiesten en creatievelingen strijken geregeld neer in Lombardia voor een snelle gezonde hap en een lekkere GingerLove.

De GingerLove van Alain Indria is simpelweg het allerbeste alternatief voor klassieke thee of koffie. Zelfs koffie-adepten laten een cafeïnebom er met veel plezier voor staan. GingerLove geeft je niet alleen vleugels, GingerLove doet je echt goed.

Waarom? Er zit pure gember in die je dankzij de oplosformule echt opdrinkt.

Ondertussen kan je GingerLove in een heleboel landen aantreffen, waar het telkens een heuse hit is: IJsland, Noorwegen, Denemarken, Engeland, Ierland, Schotland, Italië, Frankrijk…

De samenstelling van GingerLove is een goed bewaard geheim van huize Lombardia, maar het verse vruchtensap en de pure gember zijn alvast zeer gezonde ingrediënten.

World Expo in Shanghai

GingerLove was ook de officiële hot-drink op het Belgisch paviljoen tijdens de World Expo in Shanghai 2010. GingerLove kan je nu altijd en overal drinken: thuis, op het werk, tijdens een reis, tijdens het sporten. Het enige wat je nodig hebt is een GingerLove sachet waaraan je kokend water toevoegt. Bij warm zomerweer is GingerLove heerlijk met ijskoud water en crushed ijs. Even roeren of schudden en klaar is je eigen GingerLove!

*Waarom is de bioversie van GingerLove niet Fairtrade?

Alain Indria wil tegelijk met de bio certificatie een versie maken zonder toegevoegde suiker. Helaas kan die drank niet tegelijk Fairtrade gecertificeerd worden. Omdat er slechts 5 Fairtrade ingrediënten voor voeding bestaan en deze gewoonweg niet in het recept zitten. In die zin is het een onmogelijke opdracht voor Alain om de ongezoete bioversie tegelijk ook Fairtrade te maken.

GingerLove-fairtrade

 

Maar Alain is dusdanig ‘Peace & Love’ van aard dat hij in zee treedt met Vredeseilanden. Vredeseilanden zet zich in opdat de boeren in het Zuiden correct vergoed zouden worden voor hun producten. Vredeseilanden zoekt en kiest de ingrediënten uit voor GingerLove. Ook voor de biologische versie. Op die manier zorgt Alain, samen met Vredeseilanden, er voor dat ook de bioversie zo ‘Fairtrade’ mogelijk is.

Het verbaast Alain trouwens dat het contract dat afgesloten werd met Vredeseilanden slechts geldig is tot 2019 en dan hernieuwd moet worden. Alain dit meteen voor een onbeperkte duur afspreken.

Een leuke anecdote hierover is trouwens dat de makers van GingerLove de allereerste KMO ter wereld zijn die contact gezocht hebben met Vredeseilanden. Tot dan waren die contacten tussen Vredeseilanden en de voedingsbranche beperkt tot multinationals (als Mars & Nestlé bijvoorbeeld).

Alain Indria is dusdanig gemotiveerd en bekommerd om het lot van zijn medemensen, overal op de planeet, dat hij het vanzelfsprekend vindt dat je de boer uit het Zuiden correct betaalt voor zijn werk en ingrediënten.