GingerLove is Fairtrade gecertifieerd door Fairtrade Belgium ( Max Havelaar).

Het is altijd een droom van me geweest om iets te creëeren dat niet enkel lekker is… Ik wil mensen laten genieten met een glimlach en met een bewuste kijk en respect voor moeder Aarde” — Alain Indria

De weg naar fairtrade loopt niet altijd van een leien dakje, maar toch is het de moeite. Door de feedback die we krijgen van onze loyale Lombardia klanten toetsen we nieuwe ideëen en dromen omtrend het gehele productieproces.

De laatste jaren hebben we ons sterk verdiept in de wereld van de fairtrade, simpelweg omdat we staan voor (h)éérlijke handel en om garant te staan dat we met een eerlijke bron werken. Dankzij Vredeseilanden hebben we ons officieel Fairtrade logo verkregen waardoor we gebruik maken gecertificieerde boeren in derde wereld landen.

vredeseiladen logo

Het is een waar genoegen om in zee te gaan met een organisatie als Vredeseilanden, één van België’s meest gerenomeerde humanitaire organisaties die ons echt op het juiste pad brengt in het zoeken naar de ideale ingrediënten. We zijn onze campagne met hen gestart in 2012 met als actie om voor bepaalde tijd 3% af te staan van onze wereld omzet. Met deze actie tonen we duidelijk aan dat we grote inspanningen leveren voor eerlijk handel. Vredeseilanden heeft ons dan ook met Max Havelaar in contact gebracht, een organisatie die ons op de voet volgt en begleidt tussen aankoop en handel.

Vanaf juni 2014 is ons bedrijf en al onze producten fairtrade gecertificieerd.

Om verder te illustreren dat we ons extra inspannen, werken we ook nauw samen met de Kauri organisatie. Kauri is een Belgisch overkoepelingsnetwerk dat lokale bedrijven dichter bij elkaar brengt, zo beperken we onze ecologische voetafdruk tot een strickt minimum.

Voor meer informatie over Fairtrade: http://www.maxhavelaar.be/
Voor meer informatie over Vredeseilanden : http://www.vredeseilanden.be/
Voor meer informatie over De Brug: www.debrug.be

Together we can make a difference,
Alain Indria,
Creator of GingerLove & Lombardia HOT drinks


Lombardia