Potentie, ehhh….

Potentie verhogen? Probeer gemberthee!

Waar een wil is, is een weg, maar dat gaat toch niet op voor seksuele prestaties. Libido (willen) is niet hetzelfde als potentie (kunnen) en daar proberen de farmaceutische bedrijven handig op in te spelen. Het blauwe pilletje heeft zijn doeltreffendheid op het gebied van potentie ruimschoots bewezen. Aanvankelijk zocht men naar een middel tegen hartfalen maar al gauw bleek dat het ook de potentie verhoogde. Toegegeven, er zijn ergere nevenwerkingen!

Als het klopt dat mannen om de paar seconden aan seks denken, hoeft het niet te verbazen dat er koortsachtig wordt gezocht naar middelen om hun potentie te verbeteren. Mannelijkheid wordt vaak met potentie geassocieerd, vandaar dat er ook met mechanische middelen voor een betere potentie werd geëxperimenteerd.

In 1936 werd kraakbeen uit een rib geïmplanteerd, maar zonder succes. Vervolgens werden pogingen ondernomen om een kant-en-klare neppenis in te planten, maar die paste niet in de strakke jeans. In de zoektocht naar oplossingen voor potentieproblemen werd er door de chirurgen Small (!) en Carrion een semi-rigide plooibare penis ontwikkeld; dat was evenmin een schot in de roos. Toen Dr. Brantley Scott zich echter samen met een biomedische ingenieur en een neuroloog over het potentie-probleem boog, werd er in 1973 een opblaasbare penisprothese ontworpen die nu nog steeds wordt gebruikt. Beschouw het als een soort knijppomp.

Wat kunnen oorzaken zijn van een verminderde potentie?

Naast psychologische factoren die tot verminderde potentie kunnen leiden, zijn er gezondheidsproblemen die de potentie negatief kunnen beïnvloeden, doordat zij een goede bloedvoorziening naar de genitaliën verhinderen. Diabetes en hart- en vaatziekten zijn grote boosdoeners. Vermindering van testosteron kan ook leiden tot potentie-vermindering. Medicatie zoals diuretica, antidepressiva, bètablokkers, enz. zijn eveneens nefast voor een goede potentie.

Hoe kan je nu op natuurlijke wijze je potentie opkrikken?

Fytoestrogenen, tribulus terrestris, mucuna pruriens, Theobroma cacao, Rosa damascena, Withania somnifera, erythroxylumm catuaba, Pfaffia paniculata enz. hebben allemaal de reputatie de potentie te verbeteren.
Gember hoort zeker thuis in deze rij. Gember kan de bloedsomloop verbeteren, bloedklontertjes in de aders helpen oplossen en cholesterol doen verminderen. Onrechtstreeks komt dit dus ook de potentie ten goede.

Sluit een romantisch etentje eens af met een kopje gemberthee, of knabbel stiekem op een schijfje gember. Je adem is onweerstaanbaar fris en je weet nooit waar dat nog allemaal goed voor is!