Geen ENERGIE meer? Probeer GingerLove!

Bijtanken met een natuurlijke oppepper: gemberthee.

Joy Malcolm, de energie bom-zangeres bij Moby

Komt dit beeld je bekend voor? Je hebt geen energie, voelt je futloos en moe, sleept je met moeite de dag door om ‘s avonds uitgeblust op de bank neer te ploffen. Tijd voor actie!

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van energie gebrek?

De winter heeft te lang geduurd, we hebben te weinig daglicht gezien en ons melatoninepeil dat voor een goede nachtrust zorgt, is ondermaats. Energie gebrek door slaaptekort kan je proberen op te lossen door ‘s avonds niet te laat te eten, en iedere dag op hetzelfde moment naar bed te gaan.

Een andere reden voor een energie tekort is een gebrekkig voedingspatroon. Probeer wat bewuster te eten en neem de tijd om een verantwoorde maaltijd te bereiden.

Stresssituaties kunnen ook aanleiding geven tot energie tekort. Maak een balans op van waar je staat en waar je naartoe wilt. Overweeg eventueel een andere keuze ook al vergt dat precies de energie die je nu denkt NIET te hebben! Ontevredenheid en stress zijn energie vreters!

Hormonaal onevenwicht, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of perimenopauze kan ook je energie nadelig beïnvloeden. Meer bewegen zonder je lichaam te belasten, liefst in de buitenlucht is heel gezond. Denk eraan: energie verbruiken levert nieuwe energie!

Wat te doen bij een echt tekort aan noodzakelijke vitaminen, mineralen e.d. ?

De gemakkelijkste weg is voedingssupplementen nemen. Vele mensen zweren dan ook bij een dagelijks multivitaminepreparaat. Van magnesium, co-enzyme Q10 (ubichinon – 10), ijzer, Vit. B12, foliumzuur en biotine is algemeen bekend dat ze de energie opkrikken.

Met natuurlijke middelen kom je echter ook tot een mooi resultaat. Voldoende groene bladgroenten, bonen, volle granen, noten en fruit leveren de nodige voedingsstoffen zodat je weer energie te over hebt. Vervang alcohol en frisdranken door water en kruidenthee. Ze reinigen je lichaam waardoor het beter in staat is de noodzakelijke nutriënten op te nemen en je energie op punt te stellen.

Gember is een echte energie booster. Je vindt gember in allerlei vormen: van gekonfijte blokjes, snoepjes, gemberdrop met appel en gemberbolletjes gedrenkt in chocolade tot schijfjes die je kan toevoegen aan thee en groenteschotels.

Onbekend is onbemind. Probeer daarom je energie eens op te peppen met een mok GingerLove, de heerlijke thee waarmee wij de Belgische eer zullen verdedigen op de World Expo 2010 in Sjanghai. Wedden dat het naar meer smaakt?


Lombardia