Week van de Fair Trade. GingerLove doet mee.

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne. Hiermee worden fair trade en fairtrade producten in gans België onder de aandacht van de mensen gebracht. In heel het land worden 10 dagen lang activiteiten georganiseerd. Deze laten je op een prettige manier eerlijke handel en eerlijke producten beter leren kennen. 

Je keuzes als consument bepalen mee hoe anderen leven.

Fair trade is iets wat voortdurend verandert en evolueert. In de Week van de Fair Trade kan je het ruime en gevarieerde aanbod aan fair trade producten ontdekken. Het is de bedoeling jou, en zoveel mogelijk anderen, te motiveren zo vaak mogelijk te kiezen voor fair trade producten. Want als je een fair trade product koopt, dan geef je een kleine voedselproducent uit het Zuiden een extra kans op een goed leven. Door je gedrag als consument bepaal je mee hoe anderen leven.

week van de fair trade

Idealisme troef bij GingerLove

Het is altijd een droom van me geweest om iets te creëren dat niet enkel lekker is… Ik wil mensen laten genieten met een glimlach en met een bewuste kijk en respect voor moeder Aarde”, zo vertelt Alain Indria de bedenker van GingerLove.

Hij heeft zich een aantal jaren sterk verdiept in de wereld van de fair trade. Uit gevoel voor billijkheid en eerlijkheid. Sinds juni 2014 is het bedrijf achter GingerLove (& GreenLove & CoconutVibration) en haar producten fairtrade gecertificeerd.

week van de fair trade

Week van de fair trade bij Oxfam Wereldwinkel in Mariakerke

Oxfam-Wereldwinkels zet tijdens deze week het spotlicht op het versterken van de cacaoproducenten aan de onderhandelingstafel. Want nu is de macht erg ongelijk verdeeld. Oxfam wil cacaoproducenten sterker maken tegenover overheden en multinationals. Ze organiseren daarom tijdens deze week een ruilactie. Elke bon in omloop staat symbool voor een stem voor de producent. Deze kan ingeruild worden voor een gratis 100g tablet fairtradechocolade in elke Oxfam-Wereldwinkel, bij aankoop van minimaal 1 product. “Hoe meer bonnen, hoe krachtiger we de stem van de cacaoboer onder de publieke aandacht kunnen brengen.”

week van de fair trade

De nieuwe chocolade wordt trouwens geproduceerd bij Klingele Chocolade te Evergem. Koen Klingele is één van de oprichters van de Oxfam Wereldwinkel Mariakerke, 30 jaar geleden. Later is hij fair trade chocolatier geworden.

Op de wereldwinkeldag (17 oktober) is de Oxfam Wereldwinkel Mariakerke doorlopend van 9u30 tot 18u.
Mocht u het zich afvragen, de overheerlijke hot drinks van Alain – GingerLove, GreenLove en CocontVibration – zijn er prominent aanwezig. Wat in deze verrassend koude dagen niet enkel hartverwarmend is, maar ook gewoonweg super lekker.

week van de fair trade

 

Tags: ,

Geef een reactie


Lombardia