Help Vredeseilanden. Adopteer een banaan!

Wat??? Vredeseilanden vraagt dat je een banaan adopteert? Are they going bananas*? Lees meer…

Nee hoor. Vredeseilanden doet wat het altijd al doet: timmeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika aan organisaties die kleine landbouwbedrijven groot maken. In dit geval gaat het om bananenboeren in Senegal.

vredeseilanden

Senegalese boeren telen namelijk kwaliteitsbananen. Maar ze hebben een ruggesteuntje nodig om goed klaar te staan voor de export. Door een banaan te adopteren (!), investeer je mee in deze primeur. Doe dit samen met de ambassadeur van het initiatief: Alain Indria, bedenker en bezieler van GingerLove.

Alain’s vrienden en kennissen weten al langer weten dat ‘he sometimes goes bananas’. Maar wel altijd in de goede betekenis van de uitdrukking. Door zich zeer gul op te stellen als het er op aankomt te helpen, mensen te verenigen, het milieu of zwakkeren in onze samenleving actief te steunen. Vandaar dat GingerLove in dit geval Vredeseilanden actief helpt. Kijk maar in het filmpje hieronder hoe Alain zelf als banaan rondloopt.

Als je Alain zelf wil ontmoeten, met hem van gedachten wisselen of nagaan of hij altijd zo gekleed rondloopt…. meestal vind je hem in het hippe bio-veggie restaurant Lombardia in hartje Antwerpen, dat hij samen met zijn mama en een gans team hippe jonge mensen bezielt. Check it out.

GingerLove steunt Vredeseilanden. Omdat ze verzot zijn op duurzaamheid en bio-fruit

Daarom steunt GingerLove de geweldige inspanningen van Vredeseilanden om de Senegalese bio- & fairtrade-bananen van Aprovag op de markt te krijgen in Europa. Sowieso heeft GingerLove al langer dan vandaag een gul steunpakket voor Vredeseilanden lopen. Want GingerLove schenkt 3% van de omzet aan Vredeseilanden gedurende 3 jaar. Niet 3% van de winst, maar echt van de ganse omzet! Daar kan menig groot bedrijf nog een puntje aan zuigen.

vredeseilanden

Het verhaal van de bananenketen in Senegal. Kwaliteit uit Afrika!

Wij Belgen eten met z’n allen massaal veel bananen. Een fruitafdeling van een supermarkt kan dan ook niet zonder! Ook wereldwijd stijgt de vraag naar bananen. Terwijl de productie niet in dezelfde mate toeneemt. In Tambacounda, Senegal werkt Vredeseilanden sinds 2007 samen met Aprovag, een goed gestructureerde koepel van coöperaties van familiale bananenboeren. Veel van de kleine producenten hebben sindsdien reuzegrote stappen gezet op vlak van productiviteit en kwaliteit. Zo hebben enkele coöperaties al enkele jaren aansluiting gevonden bij de hoge kwaliteitsmarkt in de regio Dakar, met ook een betere prijs tot gevolg. Tot voor kort leek export een verre droom maar momenteel werken ze met Vredeseilanden en andere partners aan de export van bio en fairtrade-bananen: naar België! Dit project zal ervoor zorgen dat de leef- en werkomstandigheden van de bananenboeren in Senegal sterk verbeteren. En daar is het om te doen: gezond voedsel, geproduceerd met respect voor het milieu, waar boeren een degelijk inkomen aan verdienen.

* mocht je de uitdrukking ‘going bananas‘ nog niet kennen, het betekent zoveel als gek gedrag vertonen.

 

Tags: ,

Geef een reactie


Lombardia